DE WIJK – Oude tijden herleefden zondag in Rogat tijdens de klassieke 50cc grasbaan. Gebben Kreidlers, HeJa’s en Rond Sachsen, alles kwam weer in de baan. Na de regenval van afgelopen week was het hopen dat de grasbaanterrein daar niet teveel onder te lijden had gehad.

Bij aankomst was hier gelukkig niets van te zien en te merken. Zondag verschenen maar liefst 10 klasses aan de start, waaronder een eigen jeugd en crossklasse van de Antrappers. Het rennerskwartier kwam al aardig vol te staan toen de inschrijving en motorkeuring in volle gang was. Na de rennersmeeting kon de training van start gaan. Tijdens de training van twee sessies was het al genieten van de klassieke grasbaanmotoren. Na de middag werden er drie manches gereden waarbij om de eerste plaatsen werd gestreden. Vader en zoon, Aaldert en Jeroen Kuiper reden op hun Gebben Kreidler als gast mee bij het Classic Team. Jeroen reed super en werd in zijn klasse met matchwinnaar. Aaldert kon in tegenstelling tot vorig jaar iets minder meekomen en werd vijfde in zijn klasse. De jeugdklasse werd gedomineerd door de familie Hulzebosch en eisten alle medailles op. In de crossklasse werd Tim Jonkers clubkampioen.

Aan het einde van de dag werd er nog een zogenaamde Handicaprace gereden waarbij de langzamere rijders eerder mogen starten. Toch waren de latere starters de winnaars met op de eerste plaats Jan Beishuizen, gevold door Gert-Jan Reukers en Jeroen Kuiper. Vandaag waren er weer prijzen beschikbaar gesteld voor alle klassen. De eerste prijs kreeg een mooie beker en een bos bloemen, terwijl plek 2 en 3 respectievelijk met een mooie medaille en pet naar huis gingen. De organisatie liep vandaag vlekkeloos en men kan terug zien op een geslaagd evenement.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *