UNOX NIEUWJAARSDUIK 2018 (Persbericht)

Algemeen, Nieuwjaarsduik, Nieuws 2 Comments

REESTBRUG JULIANAWEG DE WIJK/IJHORST 14.00 UUR

Duik voor Doelen. Zo wordt de nieuwjaarsduik genoemd die de motorclub De Antrappers uit de Wijk op maandag 1 januari 2018 gaat organiseren. Dit is de dertiende maal dat de club deze duik op nieuwjaarsmiddag houdt. In 2005 was het als grap begonnen om hun jubileum jaar met een frisse start te beginnen. De animo en het enthousiasme bij de deelnemers en het publiek is de laatste jaren zo groot geweest dat men er bijna niet meer onderuit kan om dit jaarlijks te organiseren, hoewel het eigenlijk een eenmalige actie zou zijn. Ook wordt er vanuit IJhorst de laatste jaren lekker meegedoken. De organisatie van het Oud/ en Nieuwfeest (beter bekend als de jongens van de Tente) activeren elk jaar zoveel mogelijk duikers voor de koude sprong en komen zelf met een voorstel voor het goede doel waarvoor zij duiken.
In 2018 zal er dus ook weer gedoken worden voor goede doelen. Dit zijn voor De Wijk Stichting Sint, die elk jaar het Sinterklaasfeest in De Wijk willen blijven organiseren. Voor IJhorst is dit voor de bouw van een uitkijktoren in het Reestdal door de Dorpsraad. Wij hopen dat er dus ook veel mensen meeduiken en willen ook zeker de bestuurders van beide zijden uitdagen om mee te duiken. Zie het maar als morele verplichting. Met de duik zal hopelijk weer een aardige cent worden opgehaald voor beide doelen. Voorts ondersteunen wij met de duik de actie van Unox, waardoor er per deelnemer 1 euro naar de voedselbank gaat. En om in de Sint gedachte te blijven krijgen alle aangemelde doelen dit jaar een donatie.
Het is de bedoeling om zoveel mogelijk duikers te hebben op deze dag en we verzoeken mensen van verenigingen, stichtingen, clubs en wat al niet meer, aan de duik te laten deelnemen en mekaar uit te dagen. Individueel duiken is natuurlijk altijd mogelijk. Duikers uit de gehele regio zijn welkom. Het is de bedoeling dat de duikers (zich laten) sponseren voor minimaal vijf Euro, wat dan ter beschikking gesteld wordt van goede doelen. (Mogen dit natuurlijk ook zelf betalen.)
Er kan worden deelgenomen door iedereen, uit De Wijk en IJhorst, en natuurlijk ver daarbuiten, die het jaar fris wil gaan starten en de leeftijd doet ook niet terzake, als je maar kan zwemmen, want je duikt (lees springt) voor eigen risico. Schoeisel is wel aan te raden. Na de duik is er een professorische douche te gebruiken. Opgave kan via motorclub@antrappers.nl. (dan kunnen we een beetje rekening houden met het deelnemersaantal en de hoeveelheid snert die wij moeten verwarmen) Verdere info is te verkrijgen via www.antrappers.nl.
De deelname kan kosteloos, maar we verwachten dat iedere (volwassen) duiker dus wel 5 Euro bijdraagt voor het goede doel. Ook verwachten wij dat het aanwezige publiek het nodige doneert (In de Melkbusse of bij de Geldwolven in de gele hesjes)
En natuurlijk is ludieke kleding bij de duik zeer welkom. De duikers ontvangen na de duik een warme versnapering en een aandenken in het clubcafe (De Wiekslag) of de Tente, waar dan ook nog gelegenheid is om onder genot van een drankje van de clubs te toasten op het nieuwe jaar. Onze Nieuwjaarsduik wordt ook dit jaar weer gesponsord door UNOX en zijn wij weer een “SERIEUZE NIEUWJAARSDUIK”
De Nieuwjaarsduik vindt plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg. De duikers verzamelen om 13.30 uur in Cafe De Wiekslag of de Tente en omstreeks 13.45 uur bij de brug.Het startschot voor de duik is om 14.00 uur. Wij hopen op veel deelnemers en publiek die met zijn allen een leuk bedrag bijeen zullen brengen.Wel verzoeken wij het publiek zoveel mogelijk te voet te komen en als men met de auto komt deze even te parkeren in de woonwijk rond de Julianaweg of bij de Kerk in IJhorst. Is onderstaand evenement misschien iets voor u of uw vereniging, club, team, bedrijf of stichting. Motiveer dan zoveel mogelijk mensen en duik mee !!!!

Jan Martin Smid schreef:

opgave nieuwjaarsduik

Tessa Hulsinga, 13jr
Yrsa Kleinhuis, 13 jr
Jan Martin Smid

Caroline Vlaar schreef:

Beste moterclub de antrappers,

Kunt u mij vertellen waar de verzamelplek de tente is?
Wij komen namelijk uit Venhuizen Noord-Holland en onze dochter Sharon wil graag meedoen maar we weten niet waar de tente is. Kun je daar ook je bijdrage voor het goede doel dan afgeven?

Vriendelijke groeten Caroline Vlaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *