Outdoor fitness bij zwembad De Slenken

Algemeen, Nieuwjaarsduik, Nieuws, Tour 0 Comments

Mede door de opbrengst van de Nieuwjaarsduik in 2017 kon dit Outdoor toestel worden geplaatst

Wethouder Jan van ’t Zand heeft zaterdag de outdoor fitness in De Wijk geopend. Een groepje mensen uit De Wijk heeft het initiatief genomen om deze fitness te realiseren. Jan Faber vertelt namens hen: ‘De Wijk is een dorp met veel sportverenigingen.

Ook is er een sportschool. Er zijn zowel buiten- als binnensportaccommodaties. Een vrij toegankelijke faciliteit waar inwoners
van alle leeftijden sportieve oefeningen kunnen doen, ontbrak nog. De outdoor fitness biedt hier een mooie oplossing voor.’ De fitness is geplaatst op het terrein voor de ingang van zwembad De Slenken. Na de opening was er een demo van een les waarin goed duidelijk werd dat je jezelf flink uit kunt dagen tijdens een training in deze fitness.

Faber: ‘Een outdoor fitness is natuurlijk bedoeld voor het bevorderen van de fysieke gezondheid van gebruikers. Doordat de fitness voor iedereen vrij toegankelijk is, werken we daarnaast aan een sociale component. Iedereen kan hier terecht, er zijn geen drempels. We willen samen met sportverenigingen, sportschool en met medewerkers van Welzijn werken aan een activiteitenprogramma dat mensen samenbrengt.’

Blij met financiële bijdragen
De realisatie van de outdoor fitness is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Belangenvereniging De Wijk e.o., Antrappers (nieuwjaarsduik), Rabobank en Initiatiefrijk De Wolden.
Sportief en samenbindend

Trainingen door Atlas Sport
De toestellen worden al veel gebruikt. Kinderen die naar het zwembad gaan, klimmen en klauteren er graag op. Ook komen er mensen speciaal naar toe om hun training af te werken. De outdoor fitness wordt ook door sportschool Atlas Sport gebruikt voor bootcamplessen en is heel geschikt voor het trainen van deelname aan obstacle runs. Als hier vraag naar is, start Atlas Sport hiervoor gerichte trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *