LUSTRUM ZONNEDAG DE WIJK

Zonnedag 0 Comments

Op donderdag 7 juni was de vijfde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijnstaart actie weer een leuk bedrag binnengehaald om de Zonnedag voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe en thuiszorg cliënten te kunnen organiseren. De taarten van bakkerij Nijstad en COOP Dunnink werden zeer goed verkocht door de vele vrijwillige taartverkopers. Dit jaar konden ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis/mantel zorg weer deelnemen. Deze dag wordt door de motorclub De Antrappers in samenwerking met Dunninghe, Taxi Ten Heuvel, Café De Wiekslag en Bakkerij Nijstad en bakkerij Dunnink georganiseerd. De mensen die nu meegaan komen over het algemeen niet veel verder meer dan Dunninghe of hooguit het dorp De Wijk en dat is met de komst van deze Zonnedag anders geworden. De dag werd begonnen met een kop koffie en een stuk plaatcake van bakkerij Dunnink, waarna met de bus van Ten Heuvel Tours op pad ging.
Dit jaar ging de reis naar Ommen waar men met de Queen of Vechtdal een mooie rondvaart inclusief lunch heeft gemaakt. Het weer speelde sommige deelnemers wel enigszins parten want het was die dag toch weer bijna 30 graden, waarop het schema enigszins werd aangepast. Iets vroeger dan gepland reisde men weer af naar De Wijk, waar de dag met een borrel en gezamenlijke BBQ en een vlaflip bij Café De Wiekslag werd afgesloten. Muzikant Marten omlijste het geheel met zijn accordeon muziek. Dit werd mede gesponsord door de opbrengst van de kerst-verloting van de Café Wiekslag, waarbij leuke prijzen, beschikbaar gesteld door de regionale middenstanders, gewonnen konden worden.
Inclusief vrijwilligers waren er zo’n zestig personen op pad. En het is wederom een Zonnige lustrumdag geworden, die volgend jaar zeker weer navolging zal krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *