Geslaagde vierde Zonnedag

Nieuws, Zonnedag 0 Comments
DE WIJK – Op donderdag 21 september was de vierde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijns actie weer een leuk bedrag binnengehaald om de Zonnedag voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe te kunnen organiseren. De taarten van bakkerij Nijstad werden zeer goed verkocht door de vele vrijwillige taartverkopers.

Dit jaar konden ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis/mantel zorg weer deelnemen. Deze dag wordt door de motorclub De Antrappers in samenwerking met Dunninghe, Taxi Ten Heuvel, Café De Wiekslag en Bakkerij Nijstad georganiseerd. De mensen die nu meegaan komen over het algemeen niet veel verder meer dan het dorp De Wijk en dat is met de komst van deze Zonnedag anders geworden. De dag werd begonnen met een kop koffie en een Drents Turfje van bakker Erwin, waarna met de bus van Ten Heuvel Tours op pad ging.

Dit jaar ging de reis naar het Speelgoed- en oude beroepenmuseum in Terschuur. Hier konden de mensen herinneringen uit de oude tijd ophalen. Daarna reisde men weer af naar De Wijk, waar de dag met een borrel en gezamenlijke BBQ en een ijsje bij Café De Wiekslag werd afgesloten. Dit werd mede gesponsord door de opbrengst van de kerst-verloting van de Wiekslag, waarbij leuke prijzen, beschikbaar gesteld door de regionale middenstanders, gewonnen konden worden. Inclusief vrijwilligers waren er ruim vijftig personen op pad. En het is wederom een Zonnige dag geworden, die volgend jaar zeker navolging zal krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *