Classic Grasbaanrace op super locatie

Grasbaan, Nieuws 0 Comments

Onder prima weersomstandigheden zijn zondag 3 juli de classic grasbaanraces verreden in Rogat. De organiserende motorclub De Antrappers had daar een prachtige locatie ter beschikking direct naast de snelweg. In verschillende klassen gingen de rijders en rijdsters van start en vochten op een sportieve manier de race uit.

Heel de dag bleef nagenoeg droog op een paar kleine korte buitjes na. Het publiek wist ook de weg te vinden naar dit geweldige sport evenement. Veel lokale rijders verschenen aan de start. Waaronder een aantal ‘oude bekenden’. Aaldert Kuiper werd netjes tweede werd over alle races. Ook Hilco de Jonge werd verassend eerste werd in zijn klasse. Beide rijders zijn dus hun race kunsten nog zeker niet verleerd en werden ook luid toegejuicht.

Ook de jeugd uit De Wijk deed goed mee. Zo kwamen de neefjes Giovanni van Dijk, Senne Grimme en Joek van Dijk allen in eerste klasse uit. Giovanni was zelfs jarig maar liet de visite nog even wachten tot het eind van de dag. Wel werd er voor de prijsuitreiking nog voor hem gezongen. Jordi Koopmans, Kyron Donker en Stan Kappert reden in deze klasse. Laatste twee genoemden vochten een felle strijd uit. Kyron wist uiteindelijk wat vaker een manche te winnen.

Ook reden er wat crossers mee als Janai Zanting en Tim Jonkers en deden er veel off road rijders mee in de koplampen klasse. Al met al een prachtige en zonnige dag die volgend jaar ongetwijfeld een gaat krijgen zoals het nu lijkt.

VOORLOPIGE DATUM  ZONDAG  11 JUNI 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *