Classic Grasbaan Zondag 11 juni 2017

Grasbaan, Nieuws 0 Comments

Rennersinfo: Rennerskwartier is open vanaf 09.30 uur!!!!!

Sponsoren: Gebben Motoren#Autobedrijf Nieuwenhuizen#Businessclub Wacker#Camperdeluxe#Stanry RVS# Kolk Kippertransport@Coop Dunnink#Schreur Hoogwerkersystemen#Huisjes Fietswereld#Adiz#H2Oostra# Cafe De Wiekslag#Cafe Het Vosje#Kolk&Kolk Rogat#Bouwbedrijf Boverhof#Matrassenconcurrent#De Raket# Tottens#Bloemen Petersen#Van Braam Snackcatering#Broekstra Dienstverlening#Bruins BV#TenT#Welkoop# VDS transport#Volvo Brouwer#Bouwbedrijf ATKappert

Classic Grasbaan in De Wijk/Rogat

 

Op zondag 11 juni zal de historie van de klassieke 50cc grasbaan herleven in De Wijk!

Een historie die begon tussen ‘60 en ’80. Toen werden overal in de dorpen rond en in De Wijk grasbaanraces voor 50cc motoren verreden. Op oude verbouwde bromfietsen, begin jaren 60, zetten menig bekende grasbaanrenners de eerste stap op weg naar de podia. Doordat er zelf gesleuteld en gebouwd werd, was de beste monteur ook vaak de snelste rijder.

Medio jaren zeventig kwamen de eerste grasbaan fabrieksframes van firma’s als Gebben, Van Veen en AGS en het friese Femsa op de markt. Meestal voorzien van een Kreidler of Zündapp bromfietsblok, welke makkelijk opvoerbaar waren. De snelheden stegen, alsook de populariteit van de sport. Eind jaren zeventig groeiden de oude brommers uit tot fabrieksmotoren met 10 pk. Renners als Hilco de Jonge, Aaldert Kuiper, Henk Lowijs (De Wijk) en Johnny Slomp(Ruinerwold) begonnen allen hun carriere op een 50cc.

Het einde voor deze klasse kwam door de Japanse 125cc machines die goedkoper werden dan een snelle 50cc. Ook de recreatie en het milieu werden horden voor het organiseren van wedstrijden. Uiteindelijk hield de 50cc grasbaanklasse zo rond 1985 op te bestaan.

Stichting Classic 50cc Grasbaanteam laat het 50cc grasbaanverleden herleven door weer met oude 50cc grasbaanmachines te racen. Gebben Kreidlers, HeJa’s en Rond Sachsen, alles is weer in de baan. Dit jaar zijn er al vier  races verreden in de noordelijke provincies, en er volgen nog zes!

In De Wijk wordt samen met Motorclub De Antrappers ook weer zo’n demorace georganiseerd. Naast de vele classic 50cc klassen, waarin de Antrappers meerijden,  zijn er ook een aantal club klassen waarin leden van de Antrappers kunnen meerijden. Op 11 juni beginnen de trainingen omstreeks 11.30 uur en de wedstrijden omstreeks 13.00 uur. Locatie is tegenover de Raket in De Wijk/Rogat.  Spektakel gegarandeerd!!!

Voor meer informatie zie www.antrappers.nl en voor info over de Classic 50cc motoren kijkt u op www.classic50ccgrasbaanteam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *