33e OTR-RIT MC DE ANTRAPPERS OP ZONDAG 18 MAART 2018

Algemeen, Nieuws, Offroad 0 Comments

Inschrijfformulier

Klik op het inschrijfformulier om deze te downloaden en neem hem ingevuld mee.

 

Youtube Promofilmpje.   Dubbelklik op deze link :      https://youtu.be/VFpNZQ-bXJM

Meer filmpjes op Youtube:     Zoek op OTR De Wijk

Op zondag 18 maart 2018 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 33e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Het evenement zal voor de dertiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De club hoopt er weer een speciale editie van te maken.

Inschrijven kan vanaf 09.00 uur en de kosten zijn 20 Euro. Onze club is geen lid van een Motorbond en een licentie is dus niet nodig. Wel gaan we ervan uit dat de motor rijtechnisch in goede staat verkeert, niet teveel lawaai maakt en is verzekerd en de berijder een geldig rijbewijs heeft. Verder zijn de nederlandse Enduro/OTR reglementen van toepassing. Dit jaar kunnen ook weer alleen tweewielige motoren deelnemen. Dus Trike’s en Quad’s zijn helaas niet toegestaan.

Het inschrijfformulier is te downloaden bovenaan deze pagina. Graag gepast 20 Euro betalen bij de inschrijving.

Er is rond het dorp de Wijk een daarop afgestemde route uitgezet, die door de rijders van deze motoren een aantal keren gereden kan worden. De club is er in geslaagd om een route van ongeveer 45 kilometer lengte uit te zetten, waarvan ruim 90 % onverhard is. De wegen die verhard zijn meestal openbare wegen, waarop de rijders van hun inspanningen in het terrein kunnen bijkomen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België, zodat toch gesproken mag worden van een evenement met een aardige uitstraling.

Hopelijk komen de deelnemers weer in grote getale opdagen.

Voor de lokale bevolking zijn er op de route een aantal leuke plaatsen om de kunsten van de rijders van nabij te bekijken. Het is echter niet toegestaan om zich op de route zelf te begeven. Een aantal leuke plaatsen zijn de start in Rogat en dan de crossproef richting Meppel, de Oosterboer, Broekhuizen of op het maisperceel aan de de Postweg waar een crossproef is. Hierna komt men nog door landgoed Dickninge, en enige bospercelen aan de Hessenweg, waarna weer gefinisht wordt op Rogat. Hou dus rekening met de motoren in en rond De Wijk.

Er wordt om 10.30 uur gestart en verwacht wordt dat de laatste rijders rond 15.00 uur gefinisht zullen zijn.

De uitvalsbasis is dus Gebben Motoren te Rogat, waar het nodige te zien zal zijn. Tevens valt hier voor de echte liefhebbers een compleet overzicht van de route te bezien en zullen oude beelden van eerdere ritten worden vertoond. Voor een hapje en een drankje kan men daar ook terecht en die is in handen van De Antrappers en Van Braam Catering. Tevens zal hier nagepraat worden over alle belevenissen tijdens de rit. Al met al een gezellige Afterparty.

 

—————————————–

 

WERKSCHEMA OTR-rit 2016

Start bij Gebben Rogat, route is ongeveer 45 km lang en verdeeld in 3 blokken: Rogat, Broekhuizen en De Wijk.
Verantwoordelijk voor de coördinatie, het opbouwen en het opruimen is de offroad-commissie. Op de dag van de rit zelf is Arend Klomp aanspreekpunt voor problemen, beslissingen omtrent omleidingen, etc.

De offroad-commissie bestaat uit:

Arend Klomp : 06-55820892
Aaldert Kuiper : 06-51348068
Martin Vos : 06-54778674
Hilco Teunissen : 06-25524482
Jos Schreur : 06-21883180
Arjan Westerhuis : 06-27006319
Wim Huizing : 06-15235669
Maarten Huizing : 06-12701783

Voor vragen over opbouwen en opruimen kan men bij bovenstaande personen terecht.

We gaan ervan uit dat een ieder weer minimaal twee dagdelen meewerkt, zodat we vlot kunnen opbouwen en weer opruimen en herstellen kunnen. We werken dit jaar met een schema waar je je dagdelen alvast kan invullen. Graag aangeven bij Martin Vos.
Het is de bedoeling dat elk blok zoveel mogelijk door één en dezelfde ploeg wordt opgebouwd en opgeruimd. Elke ploeg zal alle zaterdagen ongeveer door minimaal 4 personen moeten worden bemand.
Met meer dan 30 vaste crossers en al onze andere leden en vrijwilligers moet de personele bezetting dus geen probleem zijn. In het blok-boek (elk blok heeft z’n eigen) wordt afgetekend wat er is afgewerkt op een opbouwdag. Op deze manier hoeft de ploeg die de zaterdag erop verder gaat niet wéér de gehele route na te lopen.

Dit jaar beginnen we ’s morgens weer vanaf half negen. Verzamelen bij De Wiekslag, Bakkie, Ploegen indelen en om 9 uur weg het veld in.
Elke ploeg heeft een eigen grondboor, paalslager en schep. Lever deze elke zaterdag weer in bij de verantwoordelijke van het betreffende blok zodat de zaterdag erop niets ontbreekt.
Alle benodigde materiaal ligt bij de familie Westerhuis in De Schiphorst of bij/in de garagebox aan de WK-weg

– Verantwoordelijk voor contact met land- : Aaldert Kuiper & Arend Klomp
eigenaren en routegegevens beheer (kaarten)
– Verantwoordelijk voor blok 1 Rogat :Martin Vos, (Jos Schreur) en Hilco Teunissen
– Verantwoordelijk voor blok 2 Broekhuizen : Arjan Westerhuis en Wim Huizing
Maarten Huizing
– Verantwoordelijk voor blok 3 De Wijk / Dickninge : Arend Klomp en Aaldert Kuiper

4 opbouw zaterdagen: 24 februari en 3 en 10 en 17 maart. (voorjaars-vakantie: 23 februari t/m 4 maart

Elk blok bouwt naar eigen inzicht op, onder onderstaande opzet:
1e opbouwdag: route vrijmaken, materialen op de route opruimen, kruip/sluip bossen gangbaar maken. bomen opsnoeien. Geen trekker nodig.
2e opbouwdag: Beginnen met materiaal voor bruggen uitventen en leggen. Elk blok is
verantwoordelijk voor z’n eigen bruggen, maar liefst in overleg samen de
bruggen bouwen (pallets en buizen en vaste bruggen liggen bij Westerhuis in De Schiphorst).
3e opbouwdag: Palen prikken, op geschikt moment lint plaatsen ivm loslaten door wind. (Dik lint is nodig voor spiraal!!!)
4e opbouwdag: Rode vlaggen / Gevaarborden plaatsen, modderborden plaatsen, bepijlen en verder uitzetten van de route (dit kan ook door de week ’s avonds en donderdag of vrijdag overdag).
– start en finish bij Gebben en Rogat klaar maken.
– catering, start en inschrijving bij Gebben klaar maken.
– ’s middags controle en narijden op de motor door Marshalls/voorrijders. (14.30 uur Cafe De Wiekslag)

Zondagmorgen 18 maart: Marshalls verzamelen bij Gebben om 8.30 uur. Na instructie en verdeling van de marshalls door de offroad-commissie gaat elke ploeg z’n eigen blok rijden en zet de puntjes op de I…Hierna weer verzamelen bij Gebben en broodje eten marshalls en vrijwilligers ? Catering voor vrijwillgers is de gehele dag weer in de wasplaats. Hier staan na de rit ook flesjes bier voor de medewerkers die alleen daar genuttigd mogen worden.
Voor alle vrijwilligers zijn er bandjes voor koffie en fris verkrijgbaar bij Henri Oosterveen. Hij deelt ook de munten uit voor de snack van Van Braam en de biertjes na de rit.
Het parkeren van de voertuigen van de vrijwilligers is weer bij Prodin aan de noordzijde naast Gebben. De motoren van de marshalls links naast Gebben.

Opruimen en herstellen: zondag 18 maart: – wegen/oversteekplaatsen lintvrij maken. Wegen schoon maken.
maandag 19 maart: – palen, linten en bruggen opruimen en
beginnen met kilveren, mini-kraan in Dickninge bos herstellen, toe- en uitritten vlak maken. Industrieterrein Rogat opruimen en schoon maken. Bij Gebben catering opruimen en alles schoonmaken.
zaterdag 24 en 31 maart en 7 en 14 april: – rest afwerken (met 1 of 2 fresen en mini-kraan vlakken)

Marco (trekker De Gorter), Wim Huizing (trekker JW Huizing) en Hilco Teunissen (trekker Vos) verzorgen het grondwerk (kilveren) op het land de maandag na de rit. Iedereen zo efficient mogelijk inzetten omdat dit vaak de enige dag na de rit is dat er nog een handvol helpers aanwezig is…

1e zaterdag na de rit (24 maart) weer met 1 of 2 mini-kranen (De Gorter/Wacker-Neuson/Jarno Veen) en 1 of 2 fresen aan de slag in de bossen, sloten rechttrekken, paden uitvlakken, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *